Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris in Paste
15 Feb 2021 | 2136 vizualizari
Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

O salata rapidă cu ce aveți la îndemână în frigider și cămară! 😉 Spor și poftă bună! 😉

Ingrediente

  • Paste tricolore, fusilli cca. 500 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Polonezi 3 bucăți,
  • Capere cca. 150 g,
  • Castraveți murați feliați a la Panacris cca. 200 g,
  • Apio 2 tije,
  • Gogoșari în oțet cca. 200 g,
  • Măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g.
  • Pentru maioneză:
  • Ou 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 330 g,
  • Muștar clasic 1 lingură
  • Zeamă de lămâie 1 lingură.

Mod de preparare

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor.

Pastele se strecoară de apă și se lasă la răcorit.

Între timp polonezii se fierb cca. 3 minute în apă clocotită într-un vas încăpător, apoi se scot și se lasă la răcorit. După ce s-au răcorit se taie cubulețe.

Gogoșarii, tulpinele de apio și maslinele se toacă mărunt.

Dacă nu aveți castraveți murați feliați, puteți folosi cu success castravți murațiîntregi și îi mărunțiți la fel ca și ingredientele de mai sus.

Pemtru maioneza rapidă, într-un vas înalt se adaugă oul, muștarul, zeama de lămâie și uleiul, apoi se mixează cu un mixer vertical, până devine cremoasă și se înglobează tot uleiul.

După ce s-au răcorit pastele și polonezii se pun într-un vas încăpător, apoi se adaugă restul ingredientelor mărunțite, amestecându-se ușor împreună cu maioneza până ce se înglobează toate și se obține o salată consistentă.

 Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana

Postat de mirela0911

Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se taie marunt....

Citeste continuarea

Paste cu ton gratinate

Postat de cristeena20

Paste cu ton gratinate

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2021, 20:35
Mancam tricolor in seara asta ?
la 15.02.2021, 20:43
Buna salata!
la 15.02.2021, 20:47
la 15.02.2021, 20:48
la 15.02.2021, 20:53
Ce fain se vad culorile!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking