Ingrediente
- 1 țelină medie
- 1 avocado
- 2 roșii
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de oțet balsamic
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare
Mai întâi se pregătește avocado. Se spală, se șterge, se taie în două bucăți, pe lung, după care i se scoate sâmburele, se curăță de coajă, se taie cubulețe și apoi se mărunțește în chopper.
Țelina se curăță, se spală și se înjumătățește. O jumătate din țelină se dă pe răzătoarea mare și se pune în bolul în care va fi făcută salata.
Se adaugă 1/2 din cantitatea de avocado mărunțit și se stropește cu 1/2 din cantitatea de zeamă de lămâie.
Se spală roșiile și una din ele se taie felii și se adaugă în bol, peste avocado și țelină.
Se presară sare, piper și oregano.
Se continuă cu un alt strat de țelină răzuită, avocado mărunțit, cealaltă roșie, feliată, condimentele (sare, piper, oregano) și restul de zeamă de lămâie.
Se stropește salata cu ulei de măsline și de floarea soarelui, după care se adaugă oțetul balsamic. Se amestecă ușor compoziția și se servește imediat.
Poate fi servită ca atare sau cu o garnitură, la alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de post cu telina, avocado si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|