Ingrediente
- cca 10 frunze de salata verde
- 1/2 ceapa mica
- 1 cutie de ton in ulei
- 1 rosie mare
- cateva felii de ardei gras rosu
- frunze de busuioc proaspat
- Pentru sos: 1 lingura de mustar , 1 lingura maioneza, sare, piper alb, zeama de lamaie,
Mod de preparare
- Spalam legumele. Salata verde o rupem bucati mai mici cu mana dupa cum ne place (puteti folosi salata din punga ) ; rosiile le taiem cuburi sau felii, ceapa o taiem felii ; Intr-un vas alternam salata verde, frunze de busuioc (daca sunt mici le lasam intregi, daca sunt mari le rupem ) ceapa, rosii si felii de ardei, presaram cu sos si punem jumate de ton. Repetam si la final punem tonul, busuioc si sosul ramas. Daca e nevoie mai punem sare si saltam vasul sa amestecam cu sos.
- Pentru sos am pun mustarul cu maioneza, am amestecat bine adaugand sare, piper alb si ulei din cutia cu ton, apoi am stors jumatate de lamaie. e un sos cremos dar e foarte bun la salata . Ii da o textura cremoasa si acida,
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|