Ingrediente
- 4 cartofi medii
- file de macrou afumat, două bucăți (150 grame)
- 4 cepe verzi
- 2 roșii
- 1 legătură de mărar
- 10-12 măsline
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute.
Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie fin.
Macroul afumat se curăță de piele și se rupe bucăți mici, pentru a elimina eventualii spini rămași.
Când cartofii au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se curăță de coji. Se taie mai întâi doi cartofi în cubulețe, care se pun în bolul pentru salată, iar deasupra se pune o roșie tăiată felii, două cepe verzi, tăiate rondele, jumătate din cantitatea de mărar, ca și jumătate din cantitatea de măsline.
Se reia operațiunea, procedându-se la fel, cu aceleași straturi și se epuizează toate ingredientele, iar deasupra se toarnă cele două tipuri de ulei și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se amestecă ușor, de jos în sus, pentru a nu strivi ingredientele și pentru a omogeniza conținutul.
Se poate servi imediat. Pentru că în această salată sunt cartofi, este recomandat să nu se servească și pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de post, din cartofi si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|