Salata de post, din cartofi si macrou afumat

Postat de RODIMUR in Salate
25 Mar 2018 | 4107 vizualizari
Salata de post, din cartofi si macrou afumat

Pentru că mi-a plăcut foarte mult rețeta Cătălinei de salată de cartofi cu hering afumat, m-am gândit să fac și eu o salată (de post, nu de frupt!) cu pește afumat, căci acesta este ingredientul care m-a atras în primul rând la acea rețetă și care dă un gust minunat. Salata mea este din cartofi, cu macrou afumat, este de post și mai ales este foarte bună, sățioasă și delicioasă.

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • file de macrou afumat, două bucăți (150 grame)
  • 4 cepe verzi
  • 2 roșii
  • 1 legătură de mărar
  • 10-12 măsline
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute.

Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie fin.

Macroul afumat se curăță de piele și se rupe bucăți mici, pentru a elimina eventualii spini rămași.

Când cartofii au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se curăță de coji.  Se taie mai întâi doi cartofi în cubulețe, care se pun în bolul pentru salată, iar deasupra se pune o roșie tăiată felii, două cepe verzi, tăiate rondele, jumătate din cantitatea de mărar, ca și jumătate din cantitatea de măsline.

Se reia operațiunea, procedându-se la fel, cu aceleași straturi și se epuizează toate ingredientele, iar deasupra se toarnă cele două tipuri de ulei și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se amestecă ușor, de jos în sus, pentru a nu strivi ingredientele și pentru a omogeniza conținutul.

Se poate servi imediat. Pentru că în această salată sunt cartofi, este recomandat să nu se servească și pâine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de post, din cartofi si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata Mimoza

Postat de Ksenya

Salata Mimoza

  Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin...

Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de RuxyRux

Salata Caprese

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 20:12
la 25.03.2018, 20:12
Yummy! Imi place salata ta!
la 25.03.2018, 20:18
la 25.03.2018, 20:35
Merișor, mie-mi place tare mult peștele afumat și plecând de la salata Cătălinei (care este de frupt, dar pe care o voi face într-o zi!), m-am gândit, dacă tot e dezlegare la pește, să fac și eu o salată, de post. Este foarte bună! Mulțumesc frumos!
la 25.03.2018, 20:35
Mulțumesc, Diana!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking