Salata de rucola cu salau pane

Postat de mihaelar63 in Salate
21 Mar 2016 | 3835 vizualizari
Salata de rucola cu salau pane

Pentu cina aveam peste - salau . Salau dintr-acela cu carne alba si gustoasa . L-am preparat pane dar i-am imbunatat conditia [ de peste prajit ] :d , dandu-i spre insotire o salata vesela cu rucola .  

Ingrediente

  • 500 gr bucatele salau fara os
  • 500 gr frunze rucola
  • 5 linguri faina
  • 2 oua
  • sare
  • fulgi de chilli / piper
  • ulei pentru prajit
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei galben gras
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1/2 lamaie - zeama

Mod de preparare

  1. Eu mi-am dezosat singura salaul .
  2. Am portionat  bucatele mici de pestre marimea unei imbucaturi [ sa incapa cu usurinta intr-o lingura ] .
  3. Bucatile de peste le-am sarat si condimentat cu fulgi de chilli.
  4. Am pus uleiul la incins intr-un vas mai mic de teflon [ cu diametrul de 18 cm ] , pentru a permite prajirea in baie de ulei
  5. Am batut spuma doua oua , am sarat si adugat doua linguri de faina . Am omogenizat compozitia .
  6. Bucatile de salau se dau prin faina , se scutura surplusul , se trec prin compozitia cu ou si se prajesc in uleiul incins .
  7. Imediat cum capata o culoare aurie -rumena,scoateti salaul pane afara din vasul in care se prajesc . Pentru aceasta eu m-am folosit cu succes de un cleste de bucatarie din inox .
  8. Spalati si uscati frunzele de rucola- daca aveti , cu ajutorul unui  uscator pentru frunze : http://www.bucataras.ro/articole/uscator-pentru-salata-28705.html.
  9. Curatati si spalati ardeii pe care-i taiati felii subtiri . Sarati .
  10. Amestecati frunzele de rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie . Adugati si ardeii .
  11. Serviti salata pe un platou mare inconjurata de bucatile de peste pane.
  12. Salul se va servi de preferinta cald , sa se raceasca atat cat veti prepara salata .
  13.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rucola cu salau pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salată de boeuf

Postat de panacris

Salată de boeuf

Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20...

Citeste continuarea

Salata de Boeuf

Postat de Dya

Salata de Boeuf

Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece   are nevoie de un timp îndelungat de fierbere). Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2016, 16:21
Tare mult imi place cum gatesti, in special pestele!
la 21.03.2016, 16:26
Multumesc Simona ! Probabil im iese bine pentru ca mereu caut sa pregatesc pestele mereu altfel . De multe ori reteta este influentata de ingredientele din frigider
la 21.03.2016, 16:29
Doamne, ce pofta am! Urmatoarea pe lista...neaparat!
la 21.03.2016, 16:31
Frumos aranjata si colorata.Atat pot sa zic )))
la 21.03.2016, 16:40
buna buna

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking