Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza

Postat de mihaelar63 in Salate
15 Ian 2018 | 3588 vizualizari
Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza

 Salata aceasta are o culoare senzational de atragatoare si este mai deosebita. Se poate folosi ca atare sau ca garnitura pe langa peste la cuptor sau snitele, paneuri.

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr sfecla rosie
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura chimen
  • sare
  • piper
  • 4 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 1 salata verde
  • masline , ardei -pentru decor

Mod de preparare

  1. Spalati bine cartofii si sfecla.
  2. Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt .
  3. Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit.
  4. Sfecla se razuieste si se amesteca cu otet de mere, sare si chimen.
  5. Gustati si sarati /acriti daca mai este nevoie.
  6. Separat cartofii se taie felii mici sau cuburi cum doriti.
  7. Cartofii se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu maioneza, putin ulei si iaurt.
  8. La sfarsit se pun impreuna si se omogenizeaza compozitia de sfecla cu cea de cartofi.
  9. Gustati si echilibrati gusturile daca este nevoie cu sare, piper sau otet de mere.
  10. Spalati si uscati salata verde.
  11. Taiati salata verde fasii si puneti pe fundul unui bol. Asezati deasupra salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza.
  12. Deasupra decorati tot cu salata verde taiata si masline, ardei dupa placere si inspiratie.
  13. Dati salata la rece pana in momentul servirii.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cosulete rustice cu salata a la Russe

Postat de RuxyRux

Cosulete rustice cu salata a la Russe

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul...

Citeste continuarea

Salata de cruditati cu maioneza de post

Postat de marianascarlat

Salata de cruditati cu maioneza de post

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 15.01.2018, 18:25
Îmi plac salatele cu maioneză! Imediat postez și eu una...!
la 15.01.2018, 18:34
Sa vedm , Rodica
la 15.01.2018, 18:35
Eu am copiat azi-dimineata reteta lui Vasile cu cartofi si ou . Poate am timp sa postez varianta mea )
la 15.01.2018, 18:36
Ei, Mihaela, dar nu ca a ta, nu concurăm, numai ne asemănăm la ingredientul maioneză...!
la 15.01.2018, 18:39
Foarte bine, Mihaela! Uite așa, luăm unii de la alții câte o idee, o schimbăm și o adaptăm după cum ne place și astfel diversificăm mâncarea...!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking