Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 500 gr sfecla rosie
- 2-3 linguri otet mere
- 2 linguri ulei
- 1 lingura chimen
- sare
- piper
- 4 linguri maioneza
- 4 linguri iaurt grecesc
- 1 salata verde
- masline , ardei -pentru decor
Mod de preparare
- Spalati bine cartofii si sfecla.
- Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt .
- Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit.
- Sfecla se razuieste si se amesteca cu otet de mere, sare si chimen.
- Gustati si sarati /acriti daca mai este nevoie.
- Separat cartofii se taie felii mici sau cuburi cum doriti.
- Cartofii se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu maioneza, putin ulei si iaurt.
- La sfarsit se pun impreuna si se omogenizeaza compozitia de sfecla cu cea de cartofi.
- Gustati si echilibrati gusturile daca este nevoie cu sare, piper sau otet de mere.
- Spalati si uscati salata verde.
- Taiati salata verde fasii si puneti pe fundul unui bol. Asezati deasupra salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza.
- Deasupra decorati tot cu salata verde taiata si masline, ardei dupa placere si inspiratie.
- Dati salata la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|