Ingrediente
- 4 bucati sfecla rosie
- sare
- piper
- hrean razuit 1 lingura (optional)
- 1 catel usturoi
- Pt maioneza :
- 100 ml lapte de soia
- 200 ml ulei
- 1 lingurita mustare
- zeama de la jumate de lamaie
Mod de preparare
In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea.
Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea.
In vasul unui blender vertical, punem laptele de soia, mustarul, uleiul si zeama de la o jumate de lamaie.
Punem blenderul pana jos si il pornim ridicand incet. Maioneza se formeaza repede, cam in 2 minute avem gata maioneza.
O punem la frigider pana terminam de pregatit sfecla.
Sfecla o decojim si o dam pe razatoarea mare.
Hreanul, daca va place si doriti sa-l adaugati, il razuim pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu usturoiul.
Intr-un vas, punem sfecla, hreanul, usturoiul, sare, piper si maioneza si amestecam.
Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie.
Puneti la rece si serviti cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|