Ingrediente
- 250 g sfecla rosie fiarta
- 2 cartofi fierti in coaja
- 400g fasole alba- conserva
- 3-4 catei usturoi
- 125 ml iaurt
- 3 -4 linguri maioneza facuta in casa
- sare
- piper
- Pentru ornat:
- boabe de porumb- conserva
- patrunjel verde
- masline negre
Mod de preparare
Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari.
Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete.
Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei adaugat putin cate putin.
Cateii de usturoi curatati ii dam prin presa de usturoi.
Desfacem conserva de fasole boabe fiarta si rasturnam zeama de pe ei.
Din maioneza amestecata cu iaurt, usturoi, sare si piper facem un sos pe care il rasturna peste legumele aflate in bol.Amestecam bine pina se omogenizeaza toate.
Gustam si potrivim gustul de sare, piper.Daca este cazul putem adauga putina zeama de lamaie.
Ornam salata cu boabe de porumb, masline taiate si frunze de patrunjel.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie-aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|