Salata de somon crud si castraveti

Postat de Cristi_Roman in Somon
9 Mai 2011 | 9569 vizualizari

Munca pe care o fac de mai bine de 3 luni in restaurantul asiatic din Dublin isi pune ceva amprente pe mine, mai intense decat as fi crezut. In primul rand m-am obisnuit destul de mult cu iuteala, pe care o cam evitam in trecut. Apoi am ajuns sa vad si sa invat modalitati noi de preparare, in special atunci cand se face mancare pentru staff, si nu pentru clienti – cand totul este mai “europenizat”, macar un pic. In restaurantul nostru servim foarte mult peste crud, fiindca servim sushi :) . Si daca servim sushi servim si sashimi. Si daca servim sashimi inseamna ca mancam si peste crud :) . Mancati peste crud, obisnuiti? Sau nu suportati deloc ideea? Prin peste crud ma refer in special la ton si la somon, poate pestii cei mai predispusi la acest lucru. Mie imi plac foarte mult tonul crud, dar si somonul crud, si de fiecare daca cand am ocazia nu ii ratez. Asa ca, dupa toate aceste influente care se sedimenteaza in mine saptamana de saptamana, acum cateva zile m-am gandit sa realizez acasa o salata rece, pe baza de somon crud si castravete, ca alimente principale. Ca marinare pentru somonul crud am folosit doua ingrediente de baza pentru astfel de operatiuni: zeama de lamaie (verde am pus, este mai aromata si mai fina) si uleiul de masline. Ca element exotic am preferat de aceasta data fulgii de chilli uscati, insa va sugerez, daca doriti alta varianta, sa folositi o lingurita de ghimbir proaspat, maruntit. Eu data viitoare asa voi face.

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 09.05.2011, 11:29
la 09.05.2011, 11:41
mmmmmmmmm cat de bine arata si nu mai zic de gust
la 09.05.2011, 11:48
Tare intersanta reteta, trebuie sa iti urmez sfatul si sa merg si eu pe ghimbir proaspat , il prefer mereu pe cel pudra mi se pare mai subtil in arome si mai omogen ca si textura aromatica dar o sa merg pe mana ta .
la 09.05.2011, 12:03
la 09.05.2011, 12:23
@Sylvia - da, chiar te rog sa folosesti ghimbir proaspat, cumpara o bucata mica, taie cat ai nevoie, curata-l de coaja, toaca-l marunt (ca pe usturoi), lasa-l sa stea liber 3-4 minute, apoi foloseste-l la ce ai nevoie.
Da, praful e mai subtil, insa la genul asta de salata merge din plin o aroma putin mai "nesubtila"
la 09.05.2011, 12:24
Ce mai faci, Cristi?
mancare?
la 09.05.2011, 13:57
Da da, mancare .
la 09.05.2011, 14:05
hai sa-ti dau ceva fain
sh-apoi sa fac si io ceva trebusoara)ca numa' muzica si hlizeala am prestat azi
http://www.youtube.com/watch?v=MkFQHScyti0&feature=related
la 09.05.2011, 15:23
foarte interesanta reteta. Eu m-as risca sa incerc
la 09.05.2011, 15:31
la 09.05.2011, 18:05
@postavaru - imi place atitudinea ta, iti dai seama
la 09.05.2011, 18:14
Si a mea nuuu glumesc desigur...nu stiu de ce am anumite idei preconcepute in privinta felurilor de mancare peste care chiar si sa vreau nu as putea trece...ce ma fac eu cu mine? sper ca ai inteles ca apreciez foarte tare reteta ta...inca o data felicitarile mele pentru ceea ce faci...simt ca faci cu pasiune si asta e ceva minunat
la 09.05.2011, 18:19
ruxy, plangi?
si mie-mi place salata. eu am vazut-o pe site dar lu' cezaru nu ii prieste castravetele si io papa numa' pentru mine, nu fac.
ce zici, Cristi?iti place atitudinea mea?
la 09.05.2011, 19:48
Gabytza...ai inteles tu perfect de ce plang
la 09.05.2011, 20:50
Apetisant!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking