Salata de spanac cu vinegreta de rodie

Postat de Corina33 in Vegan / Raw vegan
14 Ian 2012 | 5544 vizualizari
Salata de spanac cu vinegreta de rodie

Acum ca sarbatorile au trecut si am mancat mai mult carne si dulciuri, parca se simte nevoia de ceva usor si sanatos. Asa se face ca am pregatit o salata :)

Ingrediente

  • 2 legaturi de spanac spalate si uscate
  • 1 mar curatat si feliat 
  • 1/2 cana seminte de rodie
  • 1 avocado decojit si feliat

Ptr.vinegreta de rodie:

  • 1/2 cana suc de rodie
  • 1/3 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 3 linguri suc de mere
  • 1/2 lingurita miere
  • 1/2 ceapa mica 
  • sare si piper macinat

Mod de preparare

Se pregateste vinegreta: se toarna sucul de rodie si uleiul intr-un bol si se amesteca bine cu telul pana se omogenizeaza. Se adauga sucul de mere, otetul, mierea si ceapa taraia foarte marunt sau rasa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se mai amesteca putin inainte de servire.

Frunzele de spanac spalate si uscate se aseaza in farfurii, peste ele se pun felii de mar si de avocado, semintele de rodie si se stropesc cu vinegreta. Se poate adauga, dupa preferinte, branza sau samburi de nuca. 

Vinegreta se poate pastra in frigider, in recipient etans, cam o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu vinegreta de rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort raw cu fructe de padure

Postat de Ela68

Tort raw cu fructe de padure

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de Anett

Ciuperci umplute

Curatam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 14:48
sanatoasa
la 14.01.2012, 14:55
dar si buna
la 14.01.2012, 15:15
la 14.01.2012, 16:17
foarte sanatoasa
la 14.01.2012, 16:43
Foarte apetisanta

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking