Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala

Postat de privatelaura in Mancaruri de legume
26 Feb 2016 | 3695 vizualizari
Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala

Nu strambati din nas, ca nu stiti ce bunatate este pana nu o incercati!  Am ales baby spanac, asta fiindca spanacul nostru romanesc inca nu a scos capul de sub zapada, salata valeriana, o nebunie de verde si gust, cateva bilute de mozzarella si o portocala buna! Valeriana este cunoscuta sub numele de salata mielului sau fetica, este extrem de indicata pentru organism, dincolo de continutul caloric foarte mic, are proprietati tonice, remineralizante, dar si de purificare. Este pur si simplu grozava, iar alaturi de spanac, pot sa va spun ca am savurat cu adevarat o salata vitaminizanta dar si gustoasa! Portocala ii da viata pur si simplu prin gustul usor acid, confera o explozie de gust, se potriveste mai mult decat perfect! Am savurat-o cu o felie de paine de secara, facuta in casa. Ar fi mers de senzatie niste creveti in sos de portocala, dar deja ma rasfat :)))) Sper sincer sa va fi convins sa o incercati, merita din toate punctele de vedere!

Ingrediente

  • 50 g baby spanac
  • 50 g valeriana salata
  • o cutie mini-mozzarella (150 gr)
  • 2 portocale
  • 2 linguri ulei masline
  • sare roz

Mod de preparare

Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare.

Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc.

Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de portocale. Se presara un praf de sare si se amesteca usor cu mana.

Separat, se prepara un dressing din sucul de portocala si ulei de masline, se toarna peste salata.

Se serveste simpla sau o felie de paine!

 

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia

Cous-cous cu legume

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...

Citeste continuarea

Conopida cu sos de branza si mustar

Postat de Irina

Conopida cu sos de branza si mustar

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2016, 11:22
la 26.02.2016, 11:33
Prea fitos pentru mine...
la 26.02.2016, 12:49
superba combinatie!
la 26.02.2016, 12:58
la 26.02.2016, 13:00
buna salata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking