Ingrediente
- 2 cepe albe proaspete;
- 2 castraveţi mici;
- 3 roşii potrivite;
- 1 avocado;
- 1 ardei roşu copt (dacă sunt mai mici folosiţi 2 ardei);
- zeamă de lămâie (eu am folosit lime);
- ulei de masline;
- sare;
- piper proaspăt măcinat;
- frunze de menta;
- lipii (opţional);
- verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel, mărar).
Mod de preparare
Spălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl curăţăm de coji şi îl tocam mărunt.
Spălăm, curăţăm şi tocăm mărunt şi celelalte legume. Peste ceapă punem o lingură de ulei de măsline şi un praf de sare pentru a se înmuia.
Avocado se spală, se taie în două, se scoate sâmburele şi se stopeşte cu zeamă de lămâie (pentru a preveni oxidarea). Se taie cuburi.
Tocăm şi frunzele de mentă.
Se amestecă toate ingredientele. Se potriveşte gustul de sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie.
Servim cu pâine proaspătă sau prăjită sau în lipii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vară cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|