Ingrediente
- Pentru pesto:
- 30 grame busuioc proaspat
- 40 grame Parmezan
- 20 grame muguri de pin
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- o bucata mica de unt
- Pentru salata:
- 400 grame paste scurte (eu an folosit fusili si penne)
- 220 grame somon afumat la cald
- 1 castravete
- 70 grame rucola
- 400 grame rosii cherry (eu am folosit Rivolo)
- sare, piper
Mod de preparare
Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc frunzele de busuioc, parmezanul, uleiul de masline si mugurii de pin. Se transfera intr-o cratita si se adauga untul. Se amesteca, la foc mic, pana cand untul s-a topit.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie rosiile in jumatati.
Se taie castravetele longitudinal in doua, apoi se indeparteaza semintele cu o lingura si se taie felii.
Pastele se scurg si se clatesc sub jet de apa rece.
Se amesteca rosiile cu rucola, castravetele, pesto, pastele, sare si piper, daca este nevoie.
Se imparte in portii si se decoreaza cu bucati de somon afumat la cald si piper proaspat macinat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara cu paste si somon afumat la cald" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|