Ingrediente
- 1/4 varză albă
- 1 morcov
- 275 g file de ton în suc propriu
- 5-6 bucăți de roșii deshidratate
- zeamă de lămâie, după gust
- 2 linguri ulei de la roșiile deshidratate
- sare, după gust
- 4-5 fire de mărar verde
Mod de preparare
Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie.
O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor.
Scurgem fileul de ton și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie.
Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare.
Tocăm roșiile deshidratate, în cuburi micuțe.
Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.
Peste varză, adăugăm mărarul tocat, morcovul și roșiile deshidratate și le amestecăm bine.
Apoi le stropim cu uleiul de la roșiile deshidratate și din nou le amestecăm bine.
Așezăm salata de varză în borcan.
Punem mai întâi un strat din amestecul de varză, apoi un strat de ton la mijloc și din nou un strat din amestecul de varză.
Dacă mai este nevoie, mai picurăm ulei și zeamă de lămâie.
Închidem capacul borcanului și dăm salata la rece până în momentul servirii.
Garantez că această salată de varză cu ton și roșii deshidratate, va fi un deliciu, în pauza de masă de la serviciu!
Eu am prezentat o variantă simplă în care varza și tonul sunt ingrediente principale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|