Salata de vinete cu ceapa

Postat de manuela22 in Salate
7 Ian 2016 | 2553 vizualizari
Salata de vinete cu ceapa

Ingrediente

  • 600 gr vinete coapte
  • 1 ceapa galbena mare
  • maioneza dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama.

Daca coci vinete proaspete, acestea se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor exploda in cuptor. Se aseaza in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Se dau la cuptor Le puteti verifica daca sunt coapte apasandu-le cu furculita si daca sunt moi sunt gata. Se scot din cuptor si se lasa la rece. Puneti miezul vinetelor intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga mai apasati cu lingura din cand in cand.

Taie si ceapa foarte marunt. Prepara maioneza dintr-un galbenus de ou, crud si unu fiert...Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca mai este necsar. Servim salata pe pane prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de vinete cu maioneza de telina

Postat de katty

Salata de vinete cu maioneza de telina

Telina curatata si spalata, o taiem in  bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se...

Citeste continuarea

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de mihaelar63

Salata de vinete orientala a la Ruxy

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2016, 19:20
la 07.01.2016, 19:26
buna
la 07.01.2016, 20:01
foarte buna!
la 07.01.2016, 23:21
o ador
la 07.01.2016, 23:22

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking