Ingrediente
- 2 vinete
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 ceapa alba
- 100 gr iaurt grecesc
- 50 ml ulei masline
- sare
- piper
- Rosii/ardei/ castraveti -pentru servire
Mod de preparare
- Vinetele se coc, pentru rapiditate eu am o tigaie teflonata pe care o folosesc doar la asa ceva. Pun capacul si se patrund foarte repede.
- Curatati vinetele de pielite si le lasati la scurs pe un planseta usor inclinata.
- Dupa racire, vinetele se toaca marunt.
- Imi place ca vinetele sa nu fie perfect tocate, ca si o pasta. Sunt mai gustoase.
- Prin tocarea excesiva a vinetelor, se pot zdrobi semintele si salata devine mai amaruie.
- Se curata si se toaca marunt ceapa alba.
- Adaugati la vinete ceapa, uleiul, iaurtul si patrunjelul verde tocat.
- Condimentati cu sare si piper.
- Omogenizati bine tot amestecul.
- Serviti salata de vinete rece, insotita de legumele preferate.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|