Salata de vinete cu rosii

Postat de Ina in Salate
1 Iun 2010 | 8236 vizualizari
Salata de vinete cu rosii

Cum maine e zi de post, am facut pentru micul dejun salata de vinete. La pranz , dupa cum am promis, voi executa reteta lui Tavi de RATATOUILLE :D Bafta mie! :))

Ingrediente

  • 1,5 kg. vinete ( eu am avut in congelator, puse la pungi, de anul trecut)
  • 100-150 ml. ulei
  • o ceapa potrivita
  • o rosie mare
  • sare
  • facultativ : doi catei de usturoi

Mod de preparare

     Vinetele se toaca marunt sau se mixeaza bine cu blenderul. Se adauga sare dupa gust si se incepe frecarea cu o lingura de lemn, adaugand putin cate putin uleiul. Se toaca marunt o ceapa si o rosie mai mare si se amesteca cu vinetele. Pentru cine doreste, se poate amesteca cu vinetele si un catel-doi de usturoi pisat. Se mai adauga sare, daca e cazul, rosia indulcind vinetele.

     Sa aveti pofta pe care am avut-o eu! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

Postat de katty

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

Spalam vinetele, le taiem capetele si le feliem. Presaram sare peste ele si le scurgem intr-o sita. Punem vinetele pe gratar, pe ambele parti. Avem grija sa nu le uscam prea tare. Scoatem...

Citeste continuarea

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2010, 22:18
poftiti la masa, ca mi-am "recapatat" bucatarioara
la 01.06.2010, 22:23
prima am venit sant cu 5 furcu cat primesc ?
la 01.06.2010, 22:24
pt maine si eu salta de vinete am facut facem schimb si e fara maioneza
la 01.06.2010, 22:43
facem, daca e fara maioneza
la 01.06.2010, 22:43
ca vreau de post

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking