Salata de vinete cu usturoi

Postat de pusikmea in Salate
1 Aug 2010 | 7212 vizualizari
Salata de vinete cu usturoi

am mancat la cineva si mi-a placut mult, asa ca am facut si eu

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar.

Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie, insa in lipsa de gratar le fac direct pe ochiul de la aragaz, are cam aceasi aroma si nu se innegresc asa cum se fac daca le coacem in cuptor.

Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa la scurs pentru aproximativ o jumatate de ora.

Dupa ce s-au scurs le tocam putin, dar nu foarte mult si le punem intr-un vas cu sare si le mixam frumos ( eu asa le fac si nu mai stau sa le toc pana imi vine rau), adaugam ulei, mixam, iar la sfarsit punem putina sare de lamaie ( asta pentru a le albi ) si la sfarsit punem usturoiul pisat sau tocat marunt marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu iaurt si usturoi

Postat de katty

Salata de vinete cu iaurt si usturoi

Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp. Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam...

Citeste continuarea

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de mihaelar63

Salata de vinete orientala a la Ruxy

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2010, 16:35
imi place la nebunie cu usturoi, eu fac des....
la 01.08.2010, 16:49
eu pana acum n-am facut, dar cu siguranta o sa mai fac
la 01.08.2010, 18:47
Am ajuns si la salata
la 01.08.2010, 19:25
si eu fac fara maioneza
la 01.08.2010, 20:21
merge o salata de vinete.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking