Salata de vinete egipteana / Baba ganoush

Postat de ctlina in Salate
12 Aug 2017 | 3405 vizualizari
Salata de vinete egipteana / Baba ganoush

Baba ganoush sau baba ghanouge este o salata de vinete foarte populara in Egipt si nu numai. Reteta clasica contine usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline, dar gustul deosebit vine de la pasta de susan (tahini). Tahini este o pasta obtinuta din boabe de susan si este folosita cu precadere in bucataria araba. Pe langa faptul ca da savoare multor feluri de mancare, tahini are si o serie de proprietati benefice pentru sanatate.  https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/salata-de-vinete-egipteana-baba-ganousch.html

Ingrediente

  • 3 vinete
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 4 - 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de pasta de susan (tahini)
  • sare

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200°C.

Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.

Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.

Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele.

Se scot din cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs.

Se toaca marunt vinetele cu un cutit din silicon pana obtineti o pasta.

Adaugati uleiul de masline, sare si crema de susan.

Adaugati usturoiul pisat si amestecati.

Stoarceti lamaia si adaugati treptat zeama de lamaie dupa gustul dvs.

Verificati de sare. Puteti adauga 2 linguri de iaurt daca doriti.

Se da la frigider 2 h inainte de servire si se stropeste cu un pic de ulei de masline.

Serviti cu paine sau pita proaspata !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete egipteana / Baba ganoush" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

Postat de andaoana

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o...

Citeste continuarea

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de Dya

Salata de ardei copti cu usturoi

Spalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit. Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga. Intre timp pisam usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2017, 10:17
Cred că este foarte bun... Și mie-mi plac vinetele cu usturoi (și cu maioneză), nu cu ceapă...
la 12.08.2017, 10:37
Bună salata!
la 12.08.2017, 11:23
la 12.08.2017, 13:22
la 12.08.2017, 14:25
Foarte tentantă!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking