Ingrediente
- 3 vinete
- zeama de la o lamaie
- 2 catei de usturoi
- 4 - 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri de pasta de susan (tahini)
- sare
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.
Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele.
Se scot din cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Se toaca marunt vinetele cu un cutit din silicon pana obtineti o pasta.
Adaugati uleiul de masline, sare si crema de susan.
Adaugati usturoiul pisat si amestecati.
Stoarceti lamaia si adaugati treptat zeama de lamaie dupa gustul dvs.
Verificati de sare. Puteti adauga 2 linguri de iaurt daca doriti.
Se da la frigider 2 h inainte de servire si se stropeste cu un pic de ulei de masline.
Serviti cu paine sau pita proaspata !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete egipteana / Baba ganoush" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|