Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Postat de Doinavar in Salate
13 Feb 2013 | 4586 vizualizari
Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

M-am gandit sa fac o salata de vinete, fara sa le coc pe aragaz sau in cuptor. Si a iesit o salata extraordinara.

Ingrediente

  • 3-4 vinete tinere
  • 1 ceapa
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri ulei pentru calit
  • zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet)
  • sare

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare.

Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute, apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.

In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender.

Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete fara coacere (idee Doina)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Postat de mirela0911

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin. Se lasa pe foc pana se...

Citeste continuarea

Salata de oua cu capere

Postat de caroline

Salata de oua cu capere

Punem ouale la fiert pentru 10 minute.Cand au fiert le punem sub un jet de apa rece.Asa se vor curata mult mai usor de coaja. Curatam ouale de coaja si le taiem marunt. Castravetii ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 15:03
faina
la 13.02.2013, 15:30
la 13.02.2013, 16:56
la 13.02.2013, 20:47
Faina varianta ta!
la 13.02.2013, 22:08
interesant

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking