Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Postat de Doinavar in Salate
13 Feb 2013 | 4606 vizualizari
Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

M-am gandit sa fac o salata de vinete, fara sa le coc pe aragaz sau in cuptor. Si a iesit o salata extraordinara.

Ingrediente

  • 3-4 vinete tinere
  • 1 ceapa
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri ulei pentru calit
  • zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet)
  • sare

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare.

Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute, apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.

In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender.

Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete fara coacere (idee Doina)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de ardei copti cu usturoi

Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet...

Citeste continuarea

Salata cu de toate

Postat de Pungasa_Rogue

Salata cu de toate

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand clocoteste se adauga pastele. Acestea se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa rece. Rosia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 15:03
faina
la 13.02.2013, 15:30
la 13.02.2013, 16:56
la 13.02.2013, 20:47
Faina varianta ta!
la 13.02.2013, 22:08
interesant

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking