Ingrediente
- 2 vinete medii
- 150 grame de iaurt grecesc (10% grăsime)
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- zeama de la 1/2 lime/lămâie
- sare, după gust
Mod de preparare
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid.
A doua zi, când vinetele s-au scurs bine de lichid, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se toacă/mărunțesc cu un cuțit.
Se adaugă: usturoiul pisat, iaurtul rece, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Se omogenizează și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute, ca să se pătrundă bine de aromele ingredientelor.
Se servește rece, cu pâine prăjită și roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, in stil grecesc (1)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|