Salata de vinete, in stil grecesc (1)

Postat de RODIMUR in Salate
10 Mai 2019 | 3859 vizualizari
Salata de vinete, in stil grecesc (1)

Mai avem vinete în congelator, așa că m-am gândit să le prepar altfel decât de obicei, adică onctuoase și pufoase, cu maioneză și usturoi pisat. De această dată am încercat o salată de vinete în stil grecesc, așa cum mi-a spus o prietenă că ar fi mâncat în Grecia: cu ulei de măsline și iaurt grecesc, cremoasă și acrișoară, de la zeama de lime/lămâie, oricum, mai puțin onctuoasă.  Până am găsit rețeta de la prietena mea, am aflat de pe net și de altfel de salată de vinete în stil grecesc, pe care sigur o voi prepara altă dată. Pur și simplu vreau să încerc diferite gusturi...

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 150 grame de iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • zeama de la 1/2 lime/lămâie
  • sare, după gust

Mod de preparare

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid.

A doua zi, când vinetele s-au scurs bine de lichid, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se toacă/mărunțesc cu un cuțit.

Se adaugă: usturoiul pisat, iaurtul rece, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Se  omogenizează și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute, ca să se pătrundă bine de aromele ingredientelor.

Se servește rece, cu pâine prăjită și roșii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, in stil grecesc (1)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de hrisca

Postat de Anett

Salata de hrisca

Clatim bine hrisca, punem in apa rece la inmuiat peste noapte. A doua zi fierbem circa 10-15 minute  pana se inmoaie bine. Scurgem bine si lasam sa se raceasca. Intre timp spalam rosiile...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu resturi de friptura

Postat de ela2015

Salata de cartofi cu resturi de friptura

Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2019, 22:31
Nu-mi place usturoiul in vinete, in rest foarte buna salata!
la 10.05.2019, 22:37
Mirela, eu și la salata de vinete preparată clasic, cu maioneză, pun usturoi, nu ceapă... Mi se pare că usturoiul îi dă un gust mai bun (evident, doar un cățel, nu mai mult!) Știu că nu-ți place usturoiul și nici mărarul...! Mulțumesc pentru atenție!
la 10.05.2019, 22:41
la 11.05.2019, 08:50
Buna!
la 11.05.2019, 08:51
Mulțumesc frumos, Dantes!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking