Salata de vinete, in stil grecesc (1)

Postat de RODIMUR in Salate
10 Mai 2019 | 3881 vizualizari
Salata de vinete, in stil grecesc (1)

Mai avem vinete în congelator, așa că m-am gândit să le prepar altfel decât de obicei, adică onctuoase și pufoase, cu maioneză și usturoi pisat. De această dată am încercat o salată de vinete în stil grecesc, așa cum mi-a spus o prietenă că ar fi mâncat în Grecia: cu ulei de măsline și iaurt grecesc, cremoasă și acrișoară, de la zeama de lime/lămâie, oricum, mai puțin onctuoasă.  Până am găsit rețeta de la prietena mea, am aflat de pe net și de altfel de salată de vinete în stil grecesc, pe care sigur o voi prepara altă dată. Pur și simplu vreau să încerc diferite gusturi...

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 150 grame de iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • zeama de la 1/2 lime/lămâie
  • sare, după gust

Mod de preparare

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid.

A doua zi, când vinetele s-au scurs bine de lichid, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se toacă/mărunțesc cu un cuțit.

Se adaugă: usturoiul pisat, iaurtul rece, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Se  omogenizează și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute, ca să se pătrundă bine de aromele ingredientelor.

Se servește rece, cu pâine prăjită și roșii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, in stil grecesc (1)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu cuscus si legume

Postat de mitinita

Salata cu cuscus si legume

Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....

Citeste continuarea

Salată de boeuf

Postat de panacris

Salată de boeuf

Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2019, 22:31
Nu-mi place usturoiul in vinete, in rest foarte buna salata!
la 10.05.2019, 22:37
Mirela, eu și la salata de vinete preparată clasic, cu maioneză, pun usturoi, nu ceapă... Mi se pare că usturoiul îi dă un gust mai bun (evident, doar un cățel, nu mai mult!) Știu că nu-ți place usturoiul și nici mărarul...! Mulțumesc pentru atenție!
la 10.05.2019, 22:41
la 11.05.2019, 08:50
Buna!
la 11.05.2019, 08:51
Mulțumesc frumos, Dantes!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking