Salata de vinete, in stil grecesc (2)

Postat de RODIMUR in Salate
17 Mai 2019 | 3292 vizualizari
Salata de vinete, in stil grecesc (2)

Pentru că încă mai aveam vinete în congelator, m-am gândit să încerc o altă salată în stil grecesc și acum, după ce am gustat-o, parcă mi se pare mai bună decât cealaltă. Ceva nou și deosebit... Timpul de preparare nu include coacerea vinetelor, coapte deja și păstrate la congelator.

Ingrediente

  • 2 vinete coapte, medii
  • 1 ardei capia (sau gras, roșu)
  • 1 ceapă mică
  • 100 grame brânză feta (sau telemea de oi)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel/mărar tocat (opțional)
  • Pentru servit:
  • roșii cherry
  • pâine prăjită

Mod de preparare

Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.

A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe.

Ardeiul se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.

Brânza se taie cubulețe, sau se sfărâmă cu furculița.

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. (Eu am folosit ceapă roșie, nu doar pentru aspect, ci mai ales pentru că aceasta nu este foarte iute și are un gust mai bun.)

Se amestecă ușor toate ingredientele solide (vinetele, brânza, ceapa și ardeiul), se adaugă sare și piper, după gust și uleiul de măsline. Când compoziția este omogenă, se poate presăra verdeață (pătrunjel, sau mărar tocat).

Se servește rece, cu pâine prăjită, de preferință și cu roșii, ca garnitură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, in stil grecesc (2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi cu sprot afumat

Postat de merisor67

Salata de cartofi cu sprot afumat

Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu. Intre timp...

Citeste continuarea

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de mihaelar63

Salata de vinete orientala a la Ruxy

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2019, 11:16
la 17.05.2019, 14:18
Grozava cu branza fetta !!!
Eu azi pun de inca o tura . Saptamana aceasta inca nu am mancat
la 17.05.2019, 14:20
Așa este, Mihaela, dar să știi că este bună și cu telemea, mai ales de oi... Mulțumesc frumos!
la 17.05.2019, 18:04
Bună salată!
la 17.05.2019, 18:46
Mulțumesc frumos, Buni!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking