Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline

Postat de katty in Salate
21 Feb 2017 | 3090 vizualizari
Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline

Dragostea e o salata Reteta aceasta am pus-o doar ca sa imi aduc aminte de vara trecuta si sa visez la vara care vine.  

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 rosie mare sau 2 mici bine coapte
  • o mana masline verzi
  • 100 gr branza feta
  • sare
  • ulei de masline
  • sos de masline Kalamata (75 gr masline Kalamata, 1 lingura zeama de lamaie, 100 ml ulei de masline, oregano uscat, piper negru macinat)
  • amestec de paprika iute, seminte de fenicul pentru decor

Mod de preparare

Spalam  vanata, o stergem si o taiem rondele, nu foarte groase. Punem rondelele intr-o strecuratoare si le presaram cu sare. Le lasam la scurs pentru 15 minute, apoi le stergem cu servet de hartie si le stropim cu putin ulei de masline. Punem vinetele pe gratarul incins, pe rand, pe ambele parti, pana se inmoaie usor. Scoatem vinetele pe un platou.
Curatam rosiile si le taiem felii pe care le asezam in centru platoului. Presaram maslinele verzi, apoi pregatim sosul.
Intr-un vas, punem maslinele Kalamata fara samburi, zeama de lamaie, oregano, piper si mixam turnand uleiul de masline. Turnam sosul peste vinete, apoi asezam branza feta taiata cubulete. Presaram deasupra amestec de paprika iute si seminte de fenicul, stropim cu putin ulei de masline si servim salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu ton

Postat de caroline

Salata cu ton

Salata o curatam, o spalam , o uscam si o rupem bucati potrivite ca marime .  Morcovul il curatam de coaja, taiem capetele si il taiem julienne.  Porumbul si fasolea (eu am folosit...

Citeste continuarea

Fasole verde cu usturoi

Postat de merisor67

Fasole verde cu usturoi

Punem apa la fiert cu putina sare. Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2017, 08:45
Dau toata carnea pe o asa salata!
la 21.02.2017, 09:24
la 21.02.2017, 09:28
astea sunt foarte bune , imi place reteta ta
la 21.02.2017, 09:36
la 21.02.2017, 12:58

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking