Ingrediente
- 1 vânătă mare
- 2 ardei capia
- 1/2 ceapă roșie
- 2-3 căței de usturoi
- 2 lingurițe de muștar clasic
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare
Legumele se scot de cu seară din congelator și se lasă să se dezghețe peste noapte, în strecurători, pentru ca zeama produsă prin dezghețare să se scurgă.
Vânăta se toacă mărunt (de preferat cu un tocător din lemn, sau din plastic, nu din metal) și se pune în bolul în care se va face salata.
Ardeii capia, dacă s-au scurs bine de zeamă, se taie fin și se pun peste vinete, în bol.
Se curăță, se spală și se taie mărunt atât ceapa roșie, cât și cățeii de usturoi, după care se adaugă la legumele tocate mărunt.
Se adaugă și condimentele: sarea, piperul și muștarul, după care se încorporează, puțin câte puțin uleiul, amestecând bine, pentru omogenizare.
Se poate servi imediat, cu pâine prăjită și eventual cu roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si ardei capia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|