Salata din icre de crap, cu gris

Postat de RODIMUR in Salate
4 Dec 2018 | 3898 vizualizari

Mai întâi trebuie să spun că cea mai bună salată de icre, preparată acasă este aceea făcută de mămica. Nu cred că voi reuși vreodată să cunosc secretul acestui preparat de excepție, pentru că atunci când ne întâlnim, nu discutăm despre mâncare. În al doilea rând trebuie să spun că eu fac rareori salată de icre, doar atunci când găsim icre în peștii pe care-i cumpărăm pentru consum. Nu cumpăr icre congelate și nici sărate, iar cum peștii cumpărați au rareori icre, și salata se face rar în casă. Și în al treilea rând trebuie să spun că am aflat abia de curând că salata de icre poate fi preparată cu pâine înmuiată și stoarsă. (Poate pentru că fac rar, nu m-a interesat foarte mult subiectul, într-atât încât să mă informez ”en détail”.) Mi se pare că pâinea înmuiată, chiar și stoarsă foarte bine, ar fi lipicioasă, ceea ce nu mi-ar plăcea în salată.  Întotdeauna am preparat icrele cu gris. Știu că unii au o reținere față de acest ingredient, deși din el se fac delicioasele găluște, din el se fac unele creme pentru prăjituri de post...Tocmai pentru că mi-e cunoscută această reținere, am precizat din titlu că această salată este făcută din icre, cu gris, ceea ce mie mi se pare foarte bine. Datorită grisului, salata de icre nu ”se taie” (sau se repară, dacă e ”tăiată”, cu gris). În plus, salata devine mai pufoasă, iar uleiul nu se simte în mod neplăcut. Oricum, nu cred că icrele preparate simplu, fără un adaos (gris, sau pâine, în cazul altora) ar fi mai bune. Poate mă înșel, dar asta este părerea mea, cel puțin deocamdată...

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 04.12.2018, 23:07
Mmmm, yummy!
la 04.12.2018, 23:12
Adriana,
la 04.12.2018, 23:55
la 05.12.2018, 08:16
la 05.12.2018, 08:33
Mimi,
la 05.12.2018, 09:03
Rodi este preferata mea aceasta salata. Si eu fac dar tot cuicre de la pestii cumparati, in mod special icre de la crap. Si tot cu gris le fac doar ca eu in loc de sare fac o saramura din 2 linguri de sare si una de apa si asa le sarez sau sarez grisul cand il fierb.
la 05.12.2018, 09:26
Dalia, mă bucur mult că avem aceleași obișnuințe culinare și îți mulțumesc frumos pentru apreciere și pentru împărtășirea experienței tale în bucătărie.
la 05.12.2018, 09:34
este tare buna
la 05.12.2018, 09:41
Rodica sa incerci si cu paine . Eu am descoperit reteta intr-o zi ... fara curent si cand nu aveam de unde sa mainspir . Am frunzarit cartea cu retete a lui Radu Anton Roman . De atunci doar cu paine prepar . Icre , gasesc in peste in timpul de toamna tarzie .Imi place cum ai decorat
la 05.12.2018, 10:08
Daaa, e foarte bună! Și eu o fac doar cu icre din peștii primiți (am rude pescari și nu duc lipsă de materie primă...) și griș fiert! Mi se pare cea mai bună și cea mai spornică! Dar, când eram copii acasă, mama o făcea cu pâine înmuiată...și mi se parea cea mai bună mâncare (de fapt și acum o consider la fel)! Preparatele mamelor, simplitatea și felul lor, fac parte din propriile noastre cărți cu povești!
la 05.12.2018, 10:14
Mulțumesc frumos, Lau!
la 05.12.2018, 10:21
Mihaela, mulțumesc mult pentru sfat! Cine știe, poate va fi și la noi pană de curent, într-o zi, taman când voi prepara salată de icre, ca să le fac cu pâine...(glumesc!) Da, cred că-ți voi urma sfatul și voi încerca, măcar de curiozitate... Problema e că noi (adică, el, ca să fiu sinceră!) gătim pește doar în posturi, în rest, nu prea... Așa că toamna nu prea cumpărăm pește, că nu prea sunt posturi pe care să le țin. Dar chiar și-așa, mai găsim icre, din când în când, ca să ne facem pofta...Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 05.12.2018, 10:23
Așa e, Kytz! Și mie mi se pare că cea mai bună salată de icre o face mămica... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 05.12.2018, 12:55
Ne place foarte mult salata de icre! Si eu le fac cu gris, iar soacra mea le face cu paine...ambele sunt bune
la 05.12.2018, 13:11
Așa este, Simona, fiecare le face, cum îi place. Nici o variantă nu-i greșită, de vreme ce este bună și place...!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking