Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza

Postat de iri_love in Salate
18 Apr 2012 | 8517 vizualizari
Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza

Ingrediente

  • 6 cartofi,
  • 4 morcovi ,
  • un piept de pui,
  • o telina medie,
  • 3 postarnaci,
  • 6 castraveti la otet,
  • masline negre(sau verzi, fara samburi),
  • 2 linguri de mustar.
  • pentru maioneza:
  • 4 oua,
  • zeama de la 1/2 lamaie ,
  • un praf de sare,
  • 300 ml ulei.
  • pentru ornat:
  • gogosari la otet si patrunjel verde.

Mod de preparare

Radacinoasele le curatam si le spalam apoi le punem la fiert.   

Separat spalam pieptul de pui ,dupa care il punem si pe el la fiert.   

Cat se fierb radacinoasele pregatim maioneza. Din cele 4 oua, 2 le punem la fiert pana devin tari. Dupa ce s-au fiert le decojim si asezam galbenusul intr-un vas adanc, peste care adaugam si galbenusurile de la ouale crude. Amestecam cu un praf de sare, apoi incepem sa adaugam cate un pic de ulei si un pic de zeama de lamaie. Mixam bine pana terminam tot uleiul care il avem pregatit pentru maioneza.   

Dupa ce au fiert radacinoasele, le lasam sa se raceasca , dupa care le taiem marunt. La fel procedam si cu pieptul de pui.  

Amestecam impreuna toate, adaugam mustarul, castravetii taiati si ei marunt (se poate pune cat de mult doriti) 3 linguri din maioneza facuta si masline dupa gust, iar la final potrivim de sare. Omogenizam compozitia si apoi o asezam pe un platou  ,dupa care ornam dupa preferinta!   

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de varza cu telina si mar

Postat de merisor67

Salata de varza cu telina si mar

De obicei aleg mere acrisoare, dar de data aceasta am avut golden auriu, de la tara. Curatam varza de primele foi si o tocam fideluta, apoi o frecam cu putina sare. Curatam telina si o dam...

Citeste continuarea

Винегред - salata ruseasca de legume

Postat de Ksenya

Винегред - salata ruseasca de legume

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2012, 22:37
place
la 18.04.2012, 23:36
super buna,vreau si eu
la 19.04.2012, 10:22
o bunatate
la 19.04.2012, 13:05
ce buna trebuie sa fie...
la 19.04.2012, 13:13

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking