Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie
Postat de RODIMUR in Salate
31 Ian 2020 | 3655 vizualizari
Un mic dejun aproape ”regal”, cu o salată fină de vinete, îmbogățită cu maioneză, condimentată cu ceapă verde proaspătă și aromată cu semințe de rodie. Un răsfăț culinar mai rar, pentru că rodiile se găsesc mai greu la noi...
Am încercat mereu să schimb câte puțin gustul clasic al salatei de vinete cu ceapă tocată mărunt, simplă, fadă și puțin iute. Mai întâi, am schimbat ceapa cu usturoiul pisat, în cantitate foarte mică, pentru ca gustul său să nu copleșească.
Mai apoi am adăugat maioneza, proaspătă și de calitate, făcută în casă, nu cumpărată la borcan, din magazin. În această variantă, maioneza dă un gust foarte fin salatei de vinete, tăind iuțeala. În plus, maioneza mai deschide la culoare salata de vinete, care uneori este cam ”întunecată”.
În al treilea rând, salata mea de vinete este ”fină” pentru că nu are semințe. Oricât de mult timp ar cere eliminarea lor, eu zic că gustul final merită acest efort. De mulți ani, salata mea de vinete, chiar preparată clasic, nu mai are semințe...
Și în cele din urmă, am vrut să profit de oferta de iarnă și să adaug aroma orientală a semințelor de rodie, înlocuind astfel clasicele felii de roșii care însoțesc de obicei această salată.
Nu sunt adepta schimbărilor majore și nu prea renunț la bucătăria tradițională pe care o știu și în care am deplină încredere, dar cred că unele mici modificări, sau adaosuri de calitate merită încercate, pentru gusturi mai noi, elevate, în conformitate cu un secol care ne-a mai adus câteva ingrediente insolite...
Un mic dejun care se poate prepara ușor și repede, cu vinete deja coapte, de la congelator și cu maioneză mixată rapid.