Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie

Postat de RODIMUR in Salate
31 Ian 2020 | 3680 vizualizari
Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie

Un mic dejun aproape ”regal”, cu o salată fină de vinete, îmbogățită cu maioneză, condimentată cu ceapă verde proaspătă și aromată cu semințe de rodie. Un răsfăț culinar mai rar, pentru că rodiile se găsesc mai greu la noi... Am încercat mereu să schimb câte puțin gustul clasic al salatei de vinete cu ceapă tocată mărunt, simplă, fadă și puțin iute. Mai întâi, am schimbat ceapa cu usturoiul pisat, în cantitate foarte mică, pentru ca gustul său să nu copleșească. Mai apoi am adăugat maioneza, proaspătă și de calitate, făcută în casă, nu cumpărată la borcan, din magazin. În această variantă, maioneza dă un gust foarte fin salatei de vinete, tăind iuțeala. În plus, maioneza mai deschide la culoare salata de vinete, care uneori este cam ”întunecată”. În al treilea rând, salata mea de vinete este ”fină” pentru că nu are semințe. Oricât de mult timp ar cere eliminarea lor, eu zic că gustul final merită acest efort. De mulți ani, salata mea de vinete, chiar preparată clasic, nu mai are semințe... Și în cele din urmă, am vrut să  profit de oferta de iarnă și să adaug aroma orientală a semințelor de rodie, înlocuind astfel clasicele felii de roșii care însoțesc de obicei această salată. Nu sunt adepta schimbărilor majore și nu prea renunț la bucătăria tradițională pe care o știu și în care am deplină încredere, dar cred că unele mici modificări, sau adaosuri de calitate merită încercate, pentru gusturi  mai noi, elevate, în conformitate cu un secol care ne-a mai adus câteva ingrediente insolite... Un mic dejun care se poate prepara ușor și repede, cu vinete deja coapte, de la congelator și cu maioneză mixată rapid.

Ingrediente

  • 2 vinete mici, coapte, de la congelator
  • 2 linguri de maioneză proaspătă, preparată în casă
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • semințele de la 1/2 rodie
  • 1/2 din cantitatea de ceapă verde, tăiată rondele

Mod de preparare

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.

Se curăță rodia și se scot semințele cu grijă, ca să nu se spargă.

Se face rapid o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș, 1/2 linguriță de muștar clasic, 30-40 ml de ulei și 1/2 linguriță de zeamă de lămâie.

Se desfac vinetele scurse de lichid și se scot semințele, cu mare grijă și răbdare, după care se toacă fin.

Se condimentează cu sare și piper, se adaugă maioneza și 1/2 din cantitatea de ceapă verde tăiată rondele. Se amestecă ușor pentru uniformizare și se pune salata într-un bol.

Se decorează cu semințe de rodie. Semințele și rondelele de ceapă verde rămase vor fi folosite pentru ornarea feliilor de pâine unse cu salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi cu ceapa verde

Postat de eumimi

Salata de cartofi cu ceapa verde

Curatam cartofiii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem cu un praf de sare. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa tocata rondele, telemeaua data pe razatoarea cu...

Citeste continuarea

Salata cu piept de pui, rosii, castraveti si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Salata cu piept de pui, rosii, castraveti si mozzarella

Pieptul de pui se cresteaza cu ajutorul unui cutit, se bate cu un ciocan, se spala, se da cu sare, apoi se unge cu putin FUCHS Fix pentru Gratar. Se aseaza pe grillul electric uns cu ulei pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2020, 06:55
As servi si eu un pic...mai mult
la 31.01.2020, 06:57
Iar eu te-aș servi cu mare drag, Diana...!
la 31.01.2020, 07:21
la 31.01.2020, 08:40
Servesc cu placere o salata atat de buna !!!!
la 31.01.2020, 10:10

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking