Salata colorata cu fasole verde

Postat de Oana in Salate
11 Iul 2014 | 6285 vizualizari
Salata colorata cu fasole verde

Ingrediente

  • 200 gr fasole galbena fideluta
  • 200 gr fasole verde fideluta
  • o ceapa mica rosie
  • o mana de rosii cherry
  • patrunjel verde
  • Dressing:
  • un iaurt grecesc (cutie mica)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • un praf de boia dulce sau iute, dupa gust

Mod de preparare

Fasolea galbena si verde se curata si se taie pe jumatate, apoi se pune la fiert in apa cu sare, 15 minute, pana este fiarta al dente. Se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs intr-o sita.

Cat timp fierbe fasolea se prepara sosul: catelul de usturoi se bate bine in mojar cu sare grunjoasa pana se face crema. Se amesteca apoi cu iaurtul grecesc, se adauga restul de ingrediente si se amesteca bine. Se pune la rece.

Intr-un bol incapator se amesteca fasolea cu ceapa taiata fideluta, rosiile cherry taiate pe jumatate si patrunjelul tocat fin. Se adauga jumatate din sosul de iaurt si se amesteca usor.

Poate fi o garnitura super pentru un gratar sau se poate servi ca atare, cu o felie de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata colorata cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Legume sote cu salata de sezon

Postat de horia

Legume sote cu salata de sezon

Pentru soteul de legume: Se spala legumele (putem folosi ce legume dorim),apoi se taie marunt,dupa care se pun la fiert in apa cu putina sare 15-20 min. la 90-100 grade.In timp ce legumele sunt...

Citeste continuarea

Salata de fasole cu nuca

Postat de nadina73

Salata de fasole cu nuca

Eu cumpar fasolea fiarta in borcan acum am pus alba dar merge mai bine daca e  fasolea colorata(tarcata cum se mai zice) ardeiul se taie cubulete mici atat cel rosu cat si cel verde(sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2014, 14:56
Foarte buna...
la 11.07.2014, 14:58
Ooooo, ce bunatate ne-ai adus!! trebuie probata!
la 11.07.2014, 15:02
la 11.07.2014, 15:02
la 11.07.2014, 15:09
Sanatoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking