Ingrediente
- pentru 3 portii
- o salata verde
- 2 cartofi
- 1 conserva fasole galbena (250 gr)
- marar
- o ceapa rosie (medie)
- 4 oua
- rosii cherry
- Sos vinaigrette:
- 2 catei usturoi pisati
- 2 linguri mustar Dijon
- 2 linguri otet
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca putin apoi ii curatam si-i taiem cubulete.
Spalam salata verde si o punem taiata intr-un bol impreuna cu ouale fierte, ceapa rosie taiata subtire, mararul, fasolea galbena si rosiile.
Pentru sosul vinaigrette pisam usturoiul si il punem intr-un borcanel impreuna cu mustarul, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul. Agitam bine si servim peste salata.
Aceasta salata este o varianta a salatei Nicoise, dar fara ton si masline, pentru ca nu am avut, am servit-o in acest mod, dar daca aveti, se va numi Nicoise!
Este buna chiar si pentru masa de pranz, sanatoasa si gustoasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|