Ingrediente
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 gulie
- aprox 200 gr carne de vitel fiarta
- 150 gr mazare fiarta
- 2 cartofi potriviti (i-am fiert separat)
- 5 castraveciori mici sau 2 mai mari
- sare si piper dupa gust
- Pentru maioneza optati ce maioneza va place, eu va zic de care am facut eu cu ajutorul unui mixer vertical
- 100 ml ulei
- 40 ml lapte
- 2 lingurite mustar
- un pic de sare
Mod de preparare
Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa.
Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua.
Carnea o taiem bucatele mici.
Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut), iar daca aveti din conserva atunci o puneti pur si simplu asa.
Cartofii ii fierbem curatati si taiati in 4. Cand sunt fierti ii taiem cubulete mici si le adaugam la salata.
Urmeaza apoi castraveciorii murati taiati cubulete mici.
Saram si piperam dupa gust.
Pentru maioneza punem ingredientele in vasul de la mixer-ul vertical si mixam timp de 50-60 de secunde pe viteza cea mai mare. (puteti folosi si o maioneza clasica cu galbenus de ou si ulei facuta manual)
Adaugam maioneza peste salata si omogenizam.
Punem salata de boeuf in una sau doua farfurii si ornam dupa pofta inimii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|