Ingrediente
- 1 sfecla
- 2 morcovi potriviti
- 4 cartofi mai mici
- 1/2 piept de pui
- 2 oua
- 2 lamai
- cateva linguri maioneza (eu folosesc Hellmann's)
- sare si piper dupa gust
- 3/4 pahar de ulei (pentru maioneza)
Mod de preparare
Se spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla si se amesteca cu zeama de la o lamaie.
Cartofii si morcovii ii spalam si ii punem la fiert pana se inmoaie si putem sa-i intepam usor cu furculita. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare.
Pieptul de pui il punem la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca ii luam spuma si il fierbem 30 de minute. Feliem pieptul de pui si il taiem cubulete mici.
Ouale le fierbem pana devin tari. Curatam ouale de coaja si separam albusul de galbenus. Galbenusurile le vom folosit la maioneza. Albusul il taiem cubulete mici sau il dam prin razatoarea mare.
Galbenusurile le pasam cu putina sare si le amestecam cu putin ulei. Eu adaug cateva linguri de maioneza (cumparata) ca sa se lege, sau un galbenus de ou crud. Frecam ouale adaugand putin cate putin din ulei pana obtinem un castron mic de maioneza. La sfarsit stoarcem in maioneza sucul de la o lamaie.
Amestecam intr-un bol mai mare toate ingredientele pregatite, adaugam sare si piper dupa gust si ornam salata dupa bunul plac. Salata este mai buna a doua zi (parerea mea).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata hortensia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|