Ingrediente
- 2 cutii de naut gata fiert (400 gr. una)
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita praf de usturoi
- zeama de la 3/4 lamaie
- 9 linguri de zeama de naut( din cutie)
- 3 linguri tahini
- sare dupa gust
- un sfert de lingurita cumin
Mod de preparare
Prima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se pune nautul in blender.
Se adauga zeama de lamaie, 9 linguri de zeama de naut (din cea retinuta), uleiul de susan, cel de masline, tahina, usturoiul, sarea si se mixeaza.
Se opreste mixerul si se gusta, daca mai este nevoie se potriveste gustul de sare, lamaie, ulei de masline.
Se transfera intr-un bol, se decoreaza cu ulei de masline, boabe de naut, cumin si o frunza de patrunjel (sau dupa inspiratie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata hummus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|