Ingrediente
- 1 peşte de 300-400 g
- 5 cartofi potrivit de mari
- 300 g sfeclă murată
- 3 ouă fierte
- 2 morcovi
- 2 cepe medii
- maioneză(1 gălbenuş crud, 1 gălbenuş fiert, 100 ml ulei, 1 linguriţă muştar)
- 1 lămâie
- 100 ml oţet
- sare, piper după gust
Mod de preparare
Curăţăm peştele, îl spălăm bine, apoi îl stropim cu suc de lămâie şi-l dăm la cuptor.
Tăiem ceapa julien şi punem peste aceasta sare şi puţin oţet.
Firbem cartofii în coajă împreună cu morcovi, după care îi lăsăm la răcit .
Cînd s-a răcit peştele îl desfacem de pe oase şi-l mărunţim, presărăm peste acesta suc de lămâie şi puţin oţet, îl lăsăm la macerat aproximativ o oră.
Curăţăm cartofii şi morcovii, separat dăm legumele pe răzătoarea mare.
Răzuim şi sfecla murată tot pe răzătoarea mare.
Preparăm maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi frecat cu ulei, un gălbenuş crud şi o linguriţă de muştar.
Începem asanblarea salatei astfel: un rând de cartofi răzuiţi şi presaţi cu o lingură, un rând subţire de maioneză, un rând de ceapă(stoarsă bine), un rând din morcovii răzuiţi, un rând de maioneză, apoi peştele stors şi mărunţit, ceapă, maioneză, sfecla roşie şi ultimul strat din cartofi. La fiecare strat de cartofi condimentăm cu sare şi piper. Acoperim totul cu maioneză.
Ornăm cu ouă şi morcov răzuit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată în straturi cu legume şi peşte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|