Ingrediente
- 160 grame de paste (penne)
- 1 conservă de ton (bucăți)
- 3-4 lingurițe de sos pesto
- 1-2 lingurițe de ulei de măsline
- 8-10 roșii cherry
- 80-10 mini mozzarella
- sare
- piper
- oregano
- frunze de busuioc (pătrunjel)
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj.
Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă.
Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate înjumătăți, dacă sunt mai mari.
Se amestecă 3-4 lingurițe de sos pesto și 1-2 lingurițe de ulei de măsline, se subțiază și se omogenizează.
Se pun pastele bine strecurate în bol, se toarnă deasupra sosul pesto subțiat cu ulei de măsline și se amestecă. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.
Se adaugă roșiile cherry, mini mozzarella, bucăți de ton și frunzele de busuioc (pătrunjel).
Cine vrea, poate adăuga 1-2 lingurițe de ulei din conservă, dacă îi place salata mai onctuoasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|