Ingrediente
- 500 grame varza de Bruxelles, taiata in jumatati
- 5 bucati rosii uscate la soare
- 1/2 cana masline Kalamata
- 2 lingurite muguri de pin
- ulei de masline
- sare, piper
- branza Feta
- fulgi de chili
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu, avand grija sa nu se arda.
Se incalzeste o tigaie din fonta la foc mediu si se unge cu ulei. Se adauga varza de Bruxelles si se gateste 8 minute. Se adauga sare.
Se transfera in cuptor, unde va ramane 10 minute.
Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga maslinele si rosiile tocate. Se gatesc la foc mediu spre mic cateva minute.
Se adauga peste varza de Bruxelles si se mai lasa in cuptor 5-8 minute, pana cand varza devine crocanta.
Se presara, fulgii de chili, branza Feta si mugurii de pin deasupra si se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|