Salata mediteraneana cu varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings in Salate
24 Mar 2018 | 2282 vizualizari
Salata mediteraneana cu varza de Bruxelles

Ingrediente

  • 500 grame varza de Bruxelles, taiata in jumatati
  • 5 bucati rosii uscate la soare
  • 1/2 cana masline Kalamata
  • 2 lingurite muguri de pin
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • branza Feta
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu, avand grija sa nu se arda. 

Se incalzeste o tigaie din fonta la foc mediu si se unge cu ulei. Se adauga varza de Bruxelles si se gateste 8 minute. Se adauga sare. 

Se transfera in cuptor, unde va ramane 10 minute. 

Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga maslinele si rosiile tocate. Se gatesc la foc mediu spre mic cateva minute.

Se adauga peste varza de Bruxelles si se mai lasa in cuptor 5-8 minute, pana cand varza devine crocanta. 

Se presara, fulgii de chili, branza Feta si mugurii de pin deasupra si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de pui cu ananas (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Salata de pui cu ananas (reteta video)

Intr-o cratita punem apa rece, adaugam pieptul de pui, cateva boabe de piper, sare si doua frunze de dafin. Lasam apoi pieptul sa fiarba pentru 20-25 de minute sau pana ce e bine fiert. Il...

Citeste continuarea

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 16:19
la 24.03.2018, 16:40
Interesanta reteta!
la 24.03.2018, 19:04
Perfecta!
la 24.03.2018, 21:15
la 26.03.2018, 10:17
imi place

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking