Salata orientala

Postat de RODIMUR in Salate
6 Mai 2017 | 3250 vizualizari
Salata orientala

Auzim adeseori oameni spunând că vor să mănânce "ca la mama acasă". E o nostalgie nu doar a unor mâncăruri, sau gusturi, ci și a unui timp trecut, un timp care avea rețetele lui, ingredientele lui. Astăzi avem creativitate în bucătărie, ingrediente noi, gusturi noi și nu ne mai mirăm că nu regăsim gustul de odinioară, de la mama de acasă. Cred că prea multele ingrediente din ziua de astăzi, amestecul diferitelor gusturi și arome schimbă ceea ce era tradițional și obișnuit pentru mulți. Asta nu înseamnă că e rău, dar e altceva, nu e ce știam cu toții. De aceea, ar trebui să si poarte un alt nume... Iată de ce vă propun o salată orientală clasică, așa cum se făcea odinioară.

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 2 ouă
  • 2 roșii
  • 2 cepe verzi
  • 15-20 măsline
  • 4-5 frunze de salată
  • 2-3 felii de gogoșari murați în oțet
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei de măsline (o lingură)
  • ulei de floarea soarelui (2-3 linguri)
  • oțet (1-2 linguri)

Mod de preparare

Cartofii se spală și se fierb în coajă, iar când s-au răcit, se curăță.

Ouăle se ferb tari, se curăță de coji și se taie în sferturi.

În timp ce cartofii și ouăle fierb, se pregătesc celelalte ingrediente.

Ceapa verde se curăță, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe.

Roșiile se spală, se curăță de semințe și de lichid și se taie feliuțe mici.

Gogoșarii murați în oțet se taie în pătrățele mici.

Salata se spală bine, se scurge și se taie în fâșii înguste.

Mărarul se spală și se taie mărunt.

Când toate ingredientele sunt pregătite, se pun în straturi, în bolul pregătit dinainte, se presară mărarul tăiat mărunt, iar condimentele (sarea, piperul, uleiul și oțetul) se pun cu puțin timp înainte de consum. Amestecați ușor ingredientele și... "Poftă bună!"

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de mihaelar63

Salata de vinete orientala a la Ruxy

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...

Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2017, 20:47
Ce bine arata salatica ta!
la 06.05.2017, 21:11
Merci, Mimi! Și a fost foarte bună.... O seară frumoasă!
la 06.05.2017, 22:02
la 06.05.2017, 22:55
Merci, Motănel!
la 07.05.2017, 08:50
Și eu sunt de acord că imitațiile ar trebui să poarte alt nume (nicidecum cel original)! Salata pregătită e foarte gustoasă! Îmi place cu muuuult mărar proaspăt!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking