Salata persana cu snitel umplut

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2010 | 7856 vizualizari
Salata persana  cu snitel umplut

aceasta reteta am servit de revelion acum. vreo 10 ani la verisoara mea Melania . am preluat-o si schimbat cate ceva la ea . multumesc Melania cu preparatul asta am rupt gura musafirilor intodeauna !!!!

Ingrediente

  • pt salata persana :
  • 2 salate verzi
  • 500 gr. cartofi
  • 500gr. sfecla rosie
  • otet
  • chimen
  • sare
  • piper
  • un galbenus
  • ulei
  • 150 ml. smantana
  • 150 ml. iaurt
  • pt snitel umplut:
  • 500 gr. carne curcan
  • 500 gr . carne amestec porc+vita
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ardei rosu sau gogosar , castravete murat
  • mustar
  • faina ,
  •  50ml smantana
  • 3 oua
  • ulei
 

Mod de preparare

  1. cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper.
  2. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , ,  curata , feliaza si se amesteca  cu  sare , otet si chimen .
  3. din galbenus si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana si iaurt .
  4. se amesteca sosul rezultat cu salata de sfecla [vor avea o minunata culoare roz ]
  5. salata verde se taie fasii . salata persana se monteaza astfel :  intr-un bol de sticla ] un rand salata verde , un rand , sfecla cu sos , un rand cartofi , iar sfecla cu sos [ ultimul rand salata verde se dispune doar pe margine ].
  • prepararea snitelului umplut :
  • carnea de curcan se spala se portioneaza si se bate, se unge cu mustar .  carnea tocata , un ou , sare , piper, cimbru , o lingura de faina si usturoi se amesteca . din acest amestec se pune pe fiecare felie de carne cate o lingura + o felie de ardei rosu . se ruleaza , se da prin faina  si ou batut cu smantana  . se prajeste in ulei incins .
  • rulourile prajite dupa racire se taie si se decoreaza salata persana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata persana cu snitel umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...

Citeste continuarea

Crochete din cartofi și cașcaval

Postat de RODIMUR

Crochete din cartofi și cașcaval

Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin. Se răzuiește fin cașcavalul  și se adaugă peste cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2010, 10:51
uau mihaela ce super gatesti!
de la tine avem ce invata, fain fain...
la 14.01.2010, 13:20
Mamaaaaaaa, ce platouuuu! Si ce foame mi-e !
la 14.01.2010, 13:26
superb...
la 14.01.2010, 13:31
O, mama , ce bine arata Pacat ca nu mai ai
la 14.01.2010, 14:09
Super ideea de salata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking