Salata Poienita cu ciuperci, de post

Postat de RODIMUR in Salate
25 Noi 2019 | 4304 vizualizari
Salata Poienita cu ciuperci, de post

Am văzut, în urmă cu vreo doi ani, pe acest site o ”Poieniță cu ciuperci” făcută de Michelle. Și pentru că mi-a plăcut mult cum arăta, m-am gândit să fac această rețetă de salată, de post, așa cum este binevenită acum, pe orice masă. Este o salată foarte bună și sănătoasă. În plus, cu aspectul ei înfrumusețează chiar și o masă festivă...

Ingrediente

  • 4 cartofi roz, medii
  • 1/2 țelină mare
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă roșie mică
  • 4-6 codițe de ceapă verde
  • 250-300 grame de ciupercuțe conservate, întregi
  • sare
  • piper
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1-2 lingurițe de oțet balsamic
  • 1/4 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • Pentru maioneza de cartofi:
  • 1 cartof fiert
  • 1 linguriță încărcată de muștar clasic
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • sare

Mod de preparare

Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc.

Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la fiert în apă cu sare. Când legumele sunt fierte, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Ciupercuțele se scot din borcan, se strecoară, se clătesc în mai multe ape și apoi se lasă să se scurgă.

Se curăță ceapa roșie, se spală și se taie. Se spală codițele de ceapă verde și se taie rondele.

Se prepară dressing-ul, mixând până la dizolvarea zahărului tos.

Morcovii fierți și țelina se dau prin răzătoarea mare, se amestecă bine, se adaugă dressing-ul și după omogenizare se lasă 7-8 minute să se pătrundă, după care se pun pe un platou rotund și se nivelează.

Un cartof fiert se mixează fin pentru maioneză. Se adaugă muștarul, apoi: uleiul, zeama de lămâie, sarea și piperul și se mixează până la uniformizare. În această maioneză (mai groasă, decât cea cunoscută) se adaugă ceilalți cartofi fierți, răzuiți pe răzătoarea mare și ceapa roșie tăiată mărunt. Se condimentează cu sare și pier și se omogenizează compoziția.

Se amestecă pentru omogenizare, iar apoi compoziția se pune sub forma unui al doilea strat peste cel de morcovi și țelină. Se netezește/nivelează și se presară deasupra rondele din codițe de ceapă.

Deasupra celor două straturi de salată se aranjează ciupercuțele și se mai adaugă frunze de pătrunjel, de jur împrejurul lor.

Se poate servi imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Poienita cu ciuperci, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de ardei copti cu usturoi

Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet...

Citeste continuarea

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Postat de gurita_ta2005

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Oul se pune in apa cu sare la fiert. Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti. Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2019, 18:41
frumos si bun
la 25.11.2019, 18:48
Mulțumesc frumos, Lau!
la 25.11.2019, 19:10
Grozava !!! Este si in planul meu . Cand ? Inca nu stiu . Bravo
la 25.11.2019, 19:17
Mulțumesc frumos, Mihaela! Mie mi-era tare dragă, așa că m-am străduit să o fac acum, de post...
la 25.11.2019, 21:25

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking