Salata poloneza cu ton

Postat de RODIMUR in Salate
27 Sep 2018 | 4351 vizualizari
Salata poloneza cu ton

Zilele trecute am aflat de la cineva de această rețetă și cum toate ingredientele îmi erau pe plac, am și făcut-o într-o seară, pentru cină. Nu este pretențioasă, se prepară destul de repede și este foarte consistentă și onctuoasă. Salata se prepară în straturi și după ce stă la frigider 25-30 de minute se servește ca atare, se amestecă, sau se redecorează, după ce i s-a dat o formă atractivă.

Ingrediente

  • 75 grame de orez
  • 75-100 grame de cașcaval
  • 1 conservă de ton în ulei
  • 4-6 linguri încărcate de maioneză
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 ouă fierte tari
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele.

Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs.

Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.

Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică.

Se fierb două ouă tari.

Se scot bucățile de ton din conservă și se lasă să se scurgă de ulei.

Se face o maioneză groasă, dintr-un: gălbenuș fiert tare, unul crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei.

Se unge bolul cu puțin ulei, după care se pun în el următoarele straturi de ingrediente:

- orezul fiert, scurs bine de apă, nivelat uniform pe fundul bolului;

- se unge stratul de orez cu 2 linguri încărcate de maioneză;

- se presară condimentele pregătite (sare și piper);

- se adaugă bucățile de ton, scurse de ulei;

- se mai întinde un strat de maioneză (eu am renunțat la acest strat, pentru ca salata să nu fie prea grasă);

- se presară din nou sare și piper;

- se pune un strat de ceapă verde tăiată rondele;

- se presară uniform cașcavalul răzuit;

- se întinde al treilea strat de maioneză (două linguri încărcate);

- se presară din nou, sare și piper;

- se răzuiesc ouăle fierte tari pe răzătoarea mare;

- se decorează cu rondele de ceapă verde.

Se acoperă bolul cu o folie alimentară de aluminiu și se dă la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, salata se scoate din frigider și se servește, tăind porții direct din bol, amestecând mai întâi ingredientele, sau dându-i o formă frumoasă și redecorând-o.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata poloneza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort festiv salata de boeuf

Postat de gurita_ta2005

Tort festiv salata de boeuf

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie...

Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2018, 05:39
Imi place tonul
la 27.09.2018, 08:09
la 27.09.2018, 08:31
Cred ca e tare buna!
la 27.09.2018, 08:38
la 27.09.2018, 08:55
Și mie-mi place tonul, Diana!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking