Ingrediente
- 1 conservă de hering în ulei (180 de gr.);
- 1 ceapă albă (mică);
- 1 ceapă roşie mică;
- 100 gr. măsline verzi umplute cu ardei;
- 200 gr. paste spirale;
- 150 gr. caşcaval ras;
- ulei, sare, zeamă de lămâie (opţional);
- câteva frunzuliţe de busuioc pentru decor.
Mod de preparare
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (într-o oală, punem o cantitate suficientă de apă şi o dăm la foc mediu; când apa a început să fiarbă adăugăm sarea şi pastele şi le fierbem conform timpului indicat; după fierbere, le trecem rapid prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs).
Cât timp fierb pastele desfacem conserva de peşte, punem conţinutul într-un bol încăpător (cu tot cu ulei) şi îl desfacem uşor cu furculiţa.
Tocăm mărunt cepele, tăiem măslinele feliuţe şi le adăugăm în bol peste peşte.
Radem caşcavalul.
Amestecăm toate ingredientele, inclusiv pastele, potrivim gustul de sare, ulei şi zeamă de lămâie, dacă este necesar.
Ornăm cu frunzuliţe de busuioc şi servim.
Poftă bună!
...şi vă mulţumesc pentru vizită şi aprecieri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată rapidă de paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|