Ingrediente
- 150 grame de cus-cus
- 1 conservă de ton, Rio Mare
- 2 ardei grași, mini
- 10-12 roșii cherry
- măsline
- 2-3 felii de lămâie
- sare
- piper
- oregano
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj).
Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte.
Se spală ardeii grași mini și se taie rondele, îndepărtând simultan, semințele și cotoarele.
Se feliază lămâia.
Când cus-cusul a fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă câteva minute ca să se scurgă bine.
Se pune cus-cusul bine scurs de apă pe un platou și se aranjează într-un strat uniform.
Se deschide cutia de conservă de ton și se răstoarnă în mijlocul platoului, pe stratul de cus-cus.
Se ornează salata, de jur împrejur, cu rondele de ardei grași mini, măsline, roșii cherry și felii de lămâie.
Se condimentează cu: sare, piper, oregano și se stropește cu ulei de măsline. La urmă se adaugă frunzele proaspete de busuioc.
Se poate servi imediat, sau după ce stă 10-15 minute la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Rio Mare, cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|