Salată rucola cu pere și sfeclă roșie

Postat de elucubratiiculinare in Salate
29 Apr 2013 | 2383 vizualizari
Salată rucola cu pere și sfeclă roșie

Ingrediente

  • 50 g frunze de rucola,
  • 1 pară pergamută,
  • 1 sfeclă roșie mică,
  • 100 g brânză de vaci sau feta,
  • 2 linguri măsline kalamata,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • zeamă de la jumătate lămâie,
  • 1 linguriță miere,
  • sare.

Mod de preparare

Frunzele de rucola se spală și se lasă la scurs. Para se curăță de coajă, se taie în două și se înlătură căsuța cu sâmburi, apoi se taie felii pe lungime. Sfecla roșie se curăță de coajă și se taie în două apoi felii subțiri. Pe un platou sau un castron de salată aranjăm frunzele de rucola, perele, sfecla, măslinele și bucățele de brânză. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu zeama de la jumătate de lămâie, sarea și mierea. Turnăm sosul peste salată și servim.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată rucola cu pere și sfeclă roșie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de legume cu maioneza

Postat de MotanLaOale

Salata de legume cu maioneza

Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare....

Citeste continuarea

Salata incropita

Postat de Constelatialeu

Salata incropita

Mai intai punem sa fiarba cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mai mici. Separat fierbem si morcovii si ouale le fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2013, 20:12
Super
la 29.04.2013, 20:25
la 29.04.2013, 20:27
la 29.04.2013, 20:47
la 29.04.2013, 20:59
buuun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking